Kopējais lapas skatījumu skaits

pirmdiena, 2011. gada 7. februāris

Šreka maska, jeb spirulīns

Stāsts par Šreka masku, kā to mīļi nodēvēja kliente Irēna, sākās pagājušā gada oktobrī, kad brīnumaļģe- spirulīns, parādījās mūsu veikala plauktā.
Īsumā- spirulīns ir zaļš, smirdīgs pulveris ko iegūst no aļģēm spirulina plantesis vai spirulina maxima. Tās satur trieciendevu minerālvielu, vitamīnu (A, B, C un citus), aminoskābju un citu vērtīgu vielu kas sejas masku sastāvos dara brīnumus.
Kārtējo kursu nodarbībā kolektīvi izlēmām gatavot masku ar smirdīgo spirulīnu- likām to gatavā pieniņa bāzē (čaklie un zinošie bāzi var pagatavot paši), pievienojām zīda proteīnu, D-pantenolu, kolagēnu. Es varonīgi nolēmu iztikt bez ēterisko eļļu piedevas (lai gan gatavā maisījuma aromāts bija atbaidošs)- tā teikt, izbaudīt produktu tīru un neuzlabotu. Svētdienas vakarā, siltā vannā ar sarkanvīna glāzi blakus uzklāju zaļo masku un 15 minūtes centos elpot caur muti :D (skaistums prasa upurus)- noskalojot zaļo kārtu ar sajūsmu konstatēju, ka šī ir manas dzīves labākā sejas maska ever ( nepārspīlējot)!!! Mana sajūsma nemazinājās arī pēc nedēļas, kad uzklāju masku atkal. Vaniļas- aprikožu- piena maska (domājams, nojaušat garšīgo aromātu) sacensties ar zaļo brīnumu nespēja un palika godpilnajā otrajā vietā.
Pirms nedēļas kursos atkal gatavojām maskas, meitenes ar taukainākām ādām spirulīnu pievienoja želejai (no atsauksmēm- esot ļoti laba), ar sausākām- krēma bāzei. Šoreiz savai Šreka brīnummaskai pieliku citrona (tonizējoša) un burkānu sēklu (atjaunojoša, reģenerējoša) ēteriskās eļļas- un nebeidzu priecāties, cik labas var būt vienkāršas un dabiskas lietas.

6 komentāri:

  1. Izklausās vilinoši! Vai detāla recepte būs arī iekš bbfactory recepšu sadaļas rodama?

    AtbildētDzēst
  2. Vai varētu uzzināt šīs brīnummaskas procentuālās atiecības? :)

    AtbildētDzēst
  3. Pievienojos vēlmei pēc precīzas receptes!

    AtbildētDzēst
  4. Beidzot esmu sarakstījusi 'Šreka maskas' 3 varinatus: http://www.bbfactory.lv/index.php?option=com_content&view=category&id=39:sejai&Itemid=69&layout=default

    AtbildētDzēst
  5. es tieši pasūtīju spirulīnu, lai gan nojautu jau, ka nekāds rožu liliju aromāts nebūs. Gribētos pamēģināt pielikt sejas krēmam klāt - bet, iespējams, derētu atturēties no tik drosmīga soļa. Masku gan pamēģināšu. Labs blogs, gaidīšu blogošanu iedvesmai un informācijai.

    AtbildētDzēst
  6. Jūs te par smakām, par smakām, a es viņu ēdu. Lieku klāt sulām un jogurtiem. Superfood kā nekā. Apetīti mazina un dod super labu veselību un uzlabo tādējādi ne tikai sejas ādu, bet visu organismu kopumā: matus, nagus, iekšējos orgānus un pašsajūtu. īpaši labi veģetāriešiem un vegāniem.
    pie garšas pierod. Galvenais uzturā nelietot kviešu miltus. (maizi, cepumus, bulkas, pankūkas utt) un beigās efekts būs patiešām patiešām WOOOWOOOWOOOW!
    Veiksmi visām!

    AtbildētDzēst