Kopējais lapas skatījumu skaits

otrdiena, 2011. gada 31. maijs

Saules aizsargkrēms sejai ar SPF 18

Raimonds ir aizņemts ("Eļļu maratona" pēdējās, saspringtās dienas) un es (kauns atzīties, bet tā viņš ir) neprotu ievietot rakstu mājas lapā, tādēļ palielīšos šeit.
Izmantojot vienkāršu pamata recepti un mikro titāna dioksīdu ir iespējams pagatavot vieglu saules aizsargkrēmu ar pietiekamu SPF (mans ar SPF 18), patīkamu sajūtu uz ādas un bez ierastās "baltās kārtiņas".
Recepte sekojoša:
Eļļas daļa:
Jojobas eļļa (15%)
Burkānu eļļa (4%)
Xyliance (6%) vai Olivem 1000 (5%)
Ūdens daļa:
Ūdens (63% ar Xyliance, 64% ar Olivem 1000)
Geogard Ultra (1%)
Noslēguma daļa, kuru nesilda:
Mikronizēts titāna dioksīds (6%)
Ferulskābe (2%)
D-pantenols (2%)
E vitamīns (1%)
Ēteriskā eļļa (es to nepievienoju, bet ja ir vēlēšanās- 1%)
Gatavošana kā vienmēr- paralēlās ūdens peldēs silda eļļas un ūdens daļas, kad abas vienā temp. un emulgators izkusis, tās sajauc kopā, izmantojot mikserīti.
Iemanījos, ka titāna dioksīdu ļoti ērti pievienot vēl siltam, nesabiezējušam krēmam- ielieciet mikserī jaunas baterijas un miksējiet uz nebēdu, kamēr titāna dioksīds pilnībā iejaukts krēmā. Tikmēr tas jau būs atdzisis līdz ķermeņa temperatūrai, sabiezējis un pa vienai var pievienot nobeiguma daļas izejvielas. Visu pilda traukā atbilstoši tilpumam un jau nākamā rītā lieto sejai, kaklam, dekoltē- un ja vajag- arī rokām, kājām, pleciem u.t.t.


Šodien ārā saule, +27 grādi. Sasmērējos ar savu lielisko krēmu- seja nebija balta (pareizāk- tās tonis nemainījās), sajūta laba. Devos ielās (atzīmēšu, ka man gaiša āda, nesauļota, ar pigmentāciju) uz 4 stundām pašā dienas vidū. Rezultāti vakarā iepriecinoši- pat ne mazākais sārtums, ne mazākais pigmentācijas paspilgtinājums saules ietekmē (tie, kam ir kaut vai vasaras raibumi zina, ka pat pavisam nedaudz saules tos padara izteiktākus), seja nav ne sausa, ne sataukojusies.

Re, cik vienkāršs un labs krēmiņš. Iesaku pamēģināt ;)

Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru